Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

17.12.2010 Elintarvikealan ylemmät sopimuksettomaan tilaan

Jäsentiedote 17.12.2010

YTN:n hallitus hylkäsi 15.12. Elintarviketeollisuusliitto ETL:n tekemän palkkatarjouksen. Neuvotteluja on käyty koko syksy, ja YTN:n tavoitteena oli saada aikaan sopimus, joka ratkaisisi työaikaan ja matka-aikaan liittyviä ongelmia sekä parantaisi henkilöstöedustajien toimintaedellytyksiä. Työnantajaliitto ei kuitenkaan suostunut sopimaan mitään näiden tekstikysymysten osalta.

Myös palkkasopimus oli ylemmille toimihenkilöille ongelmallinen, koska työnantajan tarjoukset sisälsivät paikallisen erän, jollaista ei minkään muun elintarvikealan henkilöstöryhmän palkkasopimuksissa ole. Koska paikallista erää ei jaeta tasan kaikkien kesken, arviolta 80 % ylemmistä toimihenkilöistä olisi saanut matalamman palkankorotukseen. Tällaiseen ei voitu suostua. Viimeinen neuvottelu ennen joulua käytiin YTN:n ja ETL:n välillä eilen 16.12.

ETL lähettää yrityksille yksipuolisen suosituksen palkankorotuksista, jonka mukaan ylempien toimihenkilöiden palkkoja korotettaisiin 1.11.2010 lukien 0,7 %.

Neuvotteluissa ollaan tällä hetkellä pattitilanteessa. YTN päättää alkuvuodesta, millaisiin toimiin sopimusten saamiseksi ryhdytään.

Samassa tilanteessa ovat metsäala, rakennusala sekä kauppa, joilla millään ei ole vielä työehtosopimusta. Metsäalan työtaistelu päättyi 13.12.2010, mutta sopimusta ei vielä syntynyt. Ennen joulua on vielä yksi neuvottelu sovintoon pääsemiseksi. Metsäalan ylityö- ja matkustuskielto normaalin työajan ulkopuolella jatkuu edelleen.

Toivotan kaikille jäsenille, luottamusmiehille ja yritysyhdistyksille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

20.06.2018 YTN-data 2017 - elintarvikealan keskeisiä tutkimustuloksia

YTN-data 2017 -aineiston valossa liittojen työmarkkinatutkimuksiin syksyllä 2017 elintarvikealalta vastanneiden mediaani ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto