Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

19.03.2010 Elintarvikealan ylemmät haluavat työehtosopimuksen

YTN Elintarvikealan lehdistötiedote 19.3.2010

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ja Elintarviketeollisuusliitto ry käyvät paraikaa alan työehtosopimusneuvotteluja. Ylemmille toimihenkilöille tehty kysely osoittaa, että suurin osa (80 %) uskoo yhteisellä sopimisella saatavan ratkaisuja muun muassa työ- ja matka-ajan ongelmiin. Ylemmät haluavat alalle työehtosopimuksen, näin ilmoittaa 86 % kyselyyn vastanneista.

Työnantaja sanoo tiukkaa Ei:tä työehtosopimukselle ja tarjoaa puolen prosentin yleiskorotusta ja 0,4 prosentin paikallista erää ensi syksylle. Työnantaja ei halua neuvotella mistään työaikaan, matka-aikaan tai työhyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä. YTN elintarvikealan neuvottelijat saivat Elintarviketeollisuusliiton tarjouksen ja alan edustajat ovat ehdotuksesta tyrmistyneitä.

"Miten voi neuvotella, jos neuvottelukulttuuriin kuuluu työnantajan ilmoitus, ettei asioista neuvotella?" YTN:n varapuheenjohtaja Pertti Porokari ihmettelee. "Julkisuudessa työantaja haluaa edistää paikallista sopimista, mutta se edellyttäisi työehtosopimuksia." Vain sitova sopimus takaa luottamusmiesten kouluttautumisen ja tiedonkulun. Ilman näitä luottamusmiehet eivät voi aidosti edustaa työtovereitaan paikallisissa neuvotteluissa.

Ylemmät toimihenkilöt ovat huolissaan elintarviketeollisuuden tulevaisuudesta Suomessa.  "Me näemme itsemme kumppaneina, jotka yhdessä työnantajan kanssa vievät alaa eteenpäin. On todella erikoista, ettei työnantaja suostu sopimaan perussäännöistä alan yrityksiin. Kyse on ylempien työntekijöiden jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä", taustaryhmässä todettiin.

Lisätietoja: YTN varapuheenjohtaja Pertti Porokari, 040 583 3476, YTN elintarvikealan pääneuvottelija Anneli Nieminen, 040 901 1644

YTN teki elintarvikealalla toimiville jäsenelle kyselyn työehtosopimusneuvotteluihin liittyen maaliskuun alussa. Kysely tavoitti 615 henkilöä.

Korjattu 23.3.2010. Korjaus koski palkankorotusta.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

20.06.2018 YTN-data 2017 - elintarvikealan keskeisiä tutkimustuloksia

YTN-data 2017 -aineiston valossa liittojen työmarkkinatutkimuksiin syksyllä 2017 elintarvikealalta vastanneiden mediaani ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto