Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

16.02.2016 Ict-ala neuvotteluihin yhdessä rintamassa

Palvelualojen työnantajat Paltan viime neuvottelukierroksella tekemien heikennysesitysten takia YTN ja Pro valmistautuvat yhteistyöhön ict-alan seuraavissa työehtosopimusneuvotteluissa.

YTN:n taustaryhmä ja Pron neuvottelukunta valmistelivat viime viikonlopun kaksipäiväisessä seminaarissa neuvottelutavoitteita yhdessä.

- Yhteiset tavoitteet ovat tärkeitä, jotta yhteistyö sujuisi mahdollisimman tiiviisti, muistutti YTN:n vastuullinen asiamies Kosti Hyyppä.

Seminaarin avasivat Elisan pääluottamusmiehet Juha Kivistö ja Keijo Hyvärinen. Toimihenkilöiden pääluottamusmies Kivistö kertoi, että Pron neuvottelukunnassa puhutaan avoimesti, vaikka osallistujat työskentelevät kilpailevissa yrityksissä.

Ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Hyvärisen mukaan taloilla menee hieman paremmin kuin ennen, mikä näkyy uusien palkkaamisessa. Rekrytoitavien osaaminen on kuitenkin erilaista talossa oleviin verrattuna ja yhteistoimintaneuvotteluja käydään samanaikaisesti.

- Meneillään on ohjattu vaihtuvuus, Hyvärinen sanoi.


YTN:n ja Pron luottamusmiehiä ja toimijoita kokoontui valmistelemaan yhteisiä neuvottelutavoitteita.

Näkyvissä vain leikkauksia

YTN:n varapuheenjohtaja, ict-alan neuvottelija Mika Varjonen kävi perusteellisesti läpi työmarkkinatilannetta. Maan hallitus on tuonut lukuisia palkansaajiin kohdistuvia heikennysesityksiä.

- Kaikkea valmistelua on leimannut poikkeuksellinen kiire, hätä ja sekoilu, Varjonen huomautti.

Hänen mielestään tarkoituksena näyttää olevan kolmikannan - eli käytännössä palkansaajien - sysääminen kuunteluoppilaiksi.

Kovasti kohutusta yhteiskuntasopimuksesta on tulossa aivan tavallinen työmarkkinasopimus, josta alkoivat neuvottelut viidettä kertaa. Kevään aikana nähdään, mihin ne johtavat.

Yhteistyön syvennystä myös työpaikoilla

Pron ict- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio alusti työpaikkatason edunvalvonnasta ja henkilöstön aktivoinnista. Mietittävää annettiin myös tehtävien jaosta aktiivien kesken.

Seminaariväki jakautui ryhmiin, joissa pohdittiin, miten valmistellaan tietä neuvotteluihin. Ryhmätöitä purettiin innokkaassa keskustelussa, jossa kävi ilmi, että monissa yrityksissä YTN:n ja Pron luottamusmiehet toimivat kiinteässä yhteistyössä; toki sitä voi edelleen parantaa.

Ict-alan taustaryhmän ja neuvottelukunnan mielestä sanoma neuvotteluprosessista on hyvä kirkastaa, jotta se saavuttaa koko jäsenkunnan.

Teksti ja kuva: Kirsi Tamminen


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

03.01.2018 ICT-alan työsaarto rahoitusalan lakon aikana

Ammattiliitto Pron ICT-ala on ilmoittanut tukevansa mahdollista rahoitusalan työtaistelua rahoitusalan yrityksiä koskeva ... Lue lisää

15.11.2017 Ict-alan ylempien toimihenkilöiden työehdoista sopu

Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Palvelualojen työnantajat PALTA saavuttivat neuvottelutuloksen ict-alan ylempien toimihenki ... Lue lisää

10.11.2017 Prolta lakkovaroitus ict-alalle

Ammattiliitto Pro on tänään antanut työtaisteluvaroituksen koskien ict-alan toimihenkilösopimukseen kuuluvia työtehtäv ... Lue lisää

09.11.2017 Ict-alan neuvottelut jatkuvat edelleen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on neuvotellut ict-alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta Palvelualojen työnantaja ... Lue lisää

13.02.2017 Kohti syksyn neuvotteluja

Parikymmentä luottamusmiestä ja henkilöstöedustajaa kokoontui YTN:n ict-alan luottamusmiesseminaariin viime viikon lopul ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto