Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

07.01.2014 Kemijoki ulkoistaa kunnossapidon Caverionille

Voimayhtiö Kemijoki ulkoistaa voimalaitoksen käytön ja kunnossapidon teollisuuden palveluja tarjoavalle Caverionille.

Noin kahdeksankymmentä Kemijoki Oy:n nykyistä työntekijää siirtyy Caverion Industria Oy:n palvelukseen maaliskuun alusta alkaen. He siirtyvät vanhoina työntekijöinä ja pysyvät energia-alan työehtosopimuksen piirissä.

Valtion enemmistöomistama Kemijoki Oy ulkoistaa maaliskuussa 2014 myös talous- ja palkkahallinnossa työskentelevät kahdeksan henkilöä Administer Oy:hyn.

-  Koko prosessin aikana henkilöstö tai luottamusmiehet eivät ole päässeet keskustelemaan tulevaisuuteen liittyvistä asioista, vaan kaikki on pidetty kumppaniehdokkaita myöten salassa, sanoo viime vuoden loppuun asti ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehenä toiminut Jukka Kelloniemi.

Kelloniemen mukaan epätietoisuus tulevasta ja prosessin huono hoito sekä ylimielinen suhtautuminen henkilöstön tiedonjanoon on saanut aikaan vapaaehtoisia irtaantumisia yhtiön palveluksesta.

Myös Kelloniemen työnantaja vaihtui tammikuun alussa, kun tuotantotekniikasta lähti viiden hengen ryhmä suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja toiselle työnantajalle. 

Lähtijät päätyivät tilanteeseen, koska eivät voineet luottaa kunnossapitoyrityksen haluun olla projektitoimittaja. Ryhmä teki johdolle kirjallisen esityksen toisenlaisesta toimintamallista, mutta se ei kelvannut.

Kemijoki Oy:n ylempien toimihenkilöiden uutena luottamusmiehenä jatkaa Ari Leppänen ja varalla on Aaro Lilja.  

-  Kemijoki Oy:n yt-prosessi on ollut varsin surullista seurattavaa, sanoo YTN:n energian vastuullinen asiamies Jouko Malinen.

Irtisanottujen ja ulkoistettujen lisäksi ammattitaitoista väkeä on itse irtisanoutunut, kun he ovat saaneet uuden työtilaisuuden muualta. Malinen toivoo, että ulkoistettujen työntekijöiden työpaikat säilyvät eivätkä irtisanomiset jatku niissä yrityksissä.

Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Voimalaitosten kokonaisteho ylittää 1 100 MW.

Yrityksen johdon mukaan yritys säästää ulkoistamisilla vuosittain noin 4-6 miljoonaa euroa.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

31.01.2018 Energia-alan ylityökielto

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n energia-alalle on saatu työehtosopimuksesta neuvottelutulos, jonka alan taustaryhmä ja YTN:n ... Lue lisää

25.01.2018 Energia-alan työehdoista neuvottelutulos

Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Energiateollisuus ET saavuttivat neuvottelutuloksen energia-alan ylempien toimihenkilöiden ... Lue lisää

19.01.2018 Energia-alan neuvottelut etenivät

Neuvottelut energia-alan ylempien toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta jatkuivat tällä viikolla. Alan vastuullis ... Lue lisää

09.01.2018 Energia-alan neuvottelut alkoivat

Energia-alan ylempien toimihenkilöiden neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta ovat käynnistyneet. Neuvotteluosapuolina ... Lue lisää

27.03.2017 PVO-Lämpövoima aloittaa yt-neuvottelut

Pohjolan Voiman tytäryhtiön PVO-Lämpövoima aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Kyse on Porin T ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto