YTN:n vuoden 2011 yritysyhdistys on Wärtsilän Ylemmät Toimihenkilöt

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on valinnut vuoden yritysyhdistykseksi Wärtsilän Ylemmät Toimihenkilöt ry:n. Valinta julkistettiin YTN:n vuosittaisilla yritysyhdistyspäivillä Tampereella perjantaina.
 
Wärtsilän Ylemmät Toimihenkilöt on perustettu vuonna 1994 ja sen jäsenenä on noin 1000 henkilöä yhtiön toimipisteissä Vaasassa, Turussa ja Helsingissä. Wärtsilässä ylemmillä toimihenkilöillä on päätoiminen pääluottamusmies, joka toimii myös toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettuna. Wärtsilän Ylemmät Toimihenkilöt ry on aktiivisesti vaikuttanut pääluottamusmiehen työnantajan kanssa neuvottelemiin paikallisiin sopimuksiin (mm. sopimukset vapaa-aikana matkustamisen korvauksista sekä hälytys- ja vuorotyökorvauksista). Yhdistys tekee myös säännöllisesti omia palkkatutkimuksia. Yhteistyö muiden henkilöstöryhmien kanssa yrityksen sisällä on tiivistä.
 
-On erittäin tärkeää, että ylempiä toimihenkilöitä edustavat yritysyhdistykset ovat aktiivisia paikallisesti ja neuvottelevat jäsentemme kannalta tärkeistä asioista, kuten matka-ajan korvaamisesta, toteaa yritysyhdistystoiminnasta YTN:ssä vastaava asiamies Ville-Veikko Rantamaula.
 
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on AKAVAn yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, jonka piiriin kuuluu yli 150 000 teollisuudessa ja palvelualoilla työskentelevää jäsentä sekä 113 yritysyhdistystä.

Päivitetty: 01.10.2013