YTN NYT 2/2013 Special Edition

YTN:n yhteyshenkilötiedotteen osoitelähde: YTN:n henkilöstöedustajarekisteri

YTN NYT 2/2013: 8tuntia.fi -kampanjalla haetaan oikeutta ja kohtuutta ylempien toimihenkilöiden työaikoihin.

Tutustu 8tuntia.fi -kampanjasivuihin: www.8tuntia.fi , tragikoomisiin työaikavideoihin; laita sana ja kuvat, videot kiertämään.

Osallistu työaikakeskusteluun 8tuntia.fi -kampanjan Facebook -sivuilla: www.facebook.com/8tuntia.fi

Ilmoittauduthan oman alueesi kampanjatilaisuuteen; katso paikat ja ajat www.8tuntia.fi/kiertuekalenteri

Kampanjan lehdistötiedote on tässä alla:

YTN kampanjoi työhyvinvoinnin ja kohtuullisten työaikojen puolesta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN kampanjoi maalis-huhtikuussa kentällä ja mediassa teemalla "Korvauksettomalle ylityölle nollatoleranssi". Kampanjasivut löytyvät osoitteesta 8 tuntia.fi.

- Jo historiallisesti ay-liike on kamppaillut 8-tuntisen työpäivän puolesta. Nykyään työpäivän enimmäispituus on usein vain viitteellinen. Ylitöitä tehdään yleisesti työaikakirjanpidon ulottumattomissa ja ilman korvausta.  55 prosenttia ylemmistä toimihenkilöistä kokee työmääränsä liian suureksi. 37 prosentin osalta työaikaa ei seurata eikä 46 prosentin tekemiä ylitöitä kirjata ollenkaan.  Surullisia lukuja, jota kertovat, ettei orjatyö sittenkään ole kadonnut yhteiskunnasta, toteaa YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

Ylipitkät työajat vaikuttavat huonoon työhyvinvointiin ja tätä kautta toimivat myös yleistä työurien pidentämistavoitetta vastaan. Huonon työhyvinvoinnin lasku on yhteiskunnalle 34 miljardia, mistä 18 miljardia kuluu työkyvyttömyyseläkkeisiin. Valtiolta jää vastaavasti saamatta 115 miljoonan verotulot pelkästään akavalaisten tekemien harmaiden ylitöiden takia.

- Tilanteeseen on nyt saatava muutos. Työaikalain noudattamista työpaikoilla on parannettava ja sen valvontaa varten tulee valtion osoittaa riittävät resurssit. Palkattomat ylityöt tulee liittää mukaan myös hallituksen harmaan talouden torjuntaohjelmaan. YTN tulee nostamaan nämä asiat esille myös tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa, Porokari sanoo.

Lisätietoja: puheenjohtaja Pertti Porokari

Päivitetty: 20.03.2013