YTN NYT 1/2013

YTN:n yhteyshenkilötiedotteen osoitelähde: YTN:n henkilöstöedustajarekisteri

Tässä tiedotteessa puheenjohtajan tervehdyksen lisäksi:

  • Järjestösektori Ylioppilaskuntien henkilöstölle valtakunnallinen työehtosopimus
  • Suunnitteluala Suunnittelualalla valmistaudutaan syksyn neuvotteluihin

YTN:n puheenjohtajan terveiset

Palkansaajat tarvitsevat yhteistyötä

Olin viikonvaihteessa YTN:n teknologiateollisuuden luottamusmiesseminaarissa. Paikalla oli noin sata ylempien toimihenkilöiden luottamusmiestä yli 40 yrityksestä. Tunnelma oli hyvä, keskustelu vilkasta ja rakentavaa. Päällimmäiseksi kahden vuorokauden seminaarista minulle jäi tunne, että tämän joukon kanssa kelpaa lähteä kohti neuvottelukierrosta, josta ei näytä tulevan helppo.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK pohjusti perjantaina neuvotteluja julkistamalla omia tavoitteitaan. Työnantajan viesti oli tuttu, viime kuukausien aikana moneen kertaan kuultu. Raamiratkaisu ei kelpaa, EK haluaa liittokohtaiset neuvottelut. Palkankorotusvaraksi EK määritti nollalinjan ja vielä niin, että palkoista voidaan neuvotella yrityksissä.

Teknon luottamusmiesseminaari oli laivalla ja suuntautui Ruotsiin. Maassa on perinteitä palkansaajien väliselle yhteistyölle. Ei se Suomessakaan vierasta ole, esimerkiksi kelpaa vaikka YTN:n, Pron ja Metalliliiton yhteistyö syksyllä 2011, mutta nyt jos koskaan sille näyttäisi ole erityistä tarvetta. EK:n linja on kova, työnantajat ovat tiivistäneet hieman rakoilleita välejään, joten hajanaisina palkansaajien on vaikea saada kunnollista, edes ostovoiman säilymistä turvaavaa ratkaisua.

Yhteistyö ja yksimielisyys merkitsevät tiukoissa paikoissa aina voimaa. Ikään kuin harjoitellaksemme yhteistyötä kolme teollisuusliittoa julkaisi viikonloppuna yhteisen tiedotteen, jossa ne tyrmäsivät EK:n tarjoaman palkkatarjouksen, jos sitä sellaiseksi edes voi kutsua. Nollaa on toki helppo yrityksissä jakaa, mutta selvää on, että se ei palkansaajille kelpaa. Toivon ja uskon, että palkansaajajärjestöt yli keskusjärjestörajojen tulevat viikonlopun jälkeenkin tyrmäämään yhdessä työnantajien suurimpia järjettömyyksiä.

Teknon luottamusmiesseminaarissa luottamusmiehillä oli mahdollisuus esittää omia näkemyksiään asioista, joita YTN:n olisi syytä tavoitella seuraavalla neuvottelukierroksella. Listasta tuli pitkä ja se tarjoaa neuvottelujärjestön johdolle hyviä eväitä jatkokeskustelulle. Aktiivisuus ja yhtenäisyys työpaikoilla sekä palkansaajien välinen yhteistyö ovat juuri nyt niitä asioita, joita me tarvitsemme.

Pertti Porokari
Puheenjohtaja

Päivitetty: 15.02.2013