Yritysyhdistystoiminta

Ylempiä toimihenkilöitä edustavat yritysyhdistykset vastaavat paikallisesta edunvalvonnasta. Yritysyhdistykset ovat tavallisesti nimensä mukaisesti yrityskohtaisia, mutta lisäksi voi olla myös yksikkö- tai konsernitasoisia yhdityksiä.

Yritysyhdistys tarjoaa yrityksen ylemmille toimihenkilöille luontevan keskustelufoorumin edunvalvontasioista. Yhdistys on myös luottamusmiehelle tarpeellinen tuki ja se myös valvoo ylempien toimhenkilöiden oikeuksia, parantaa jäsentensä asemaa yrityksessä ja luo luottamukselliset keskusteluyhteyden yritysjohtoon. Muutamat yhdistykset totetuttavat myös palkkatutkimuksia, joista saadaan henkilöstön käyttöön arvokasta tietoa. Yhdistykset järjestävät myös erilaisia seminaareja ja mahdollisesti myös vapaa-ajan tilaisuuksia.

Lisäksi yritysyhdistystoiminnan tavoitteena on alan ja yrityksen ylempien toimihenkilöiden edunvalvonnan tehostaminen ja ylempien toimihenkilöiden kattava järjestäytyminen, sekä yritysyhdistykseen, että YTN ry:n jäsenliittoihin.

Jos työpaikallasi toimii yritysyhdistys, niin ylempänä toimihenkilönä sinun kannattaa siihen ehdottomasti liittyä. Useimmat yhdistykset eivät kanna jäsenmaksua lainkaan. Jos yhdistyksellä on jäsenmaksu, YTN maksaa automaattisesti jäsenmaksun puolestasi yhdistykselle aina 10 euroon saakka.

Lue lisää YTN:n yritysyhdistystoiminnasta täältä.

 

Suunnittelualan yritysyhdistykset

Comatecin Ylemmät Toimihenkilöt ry

Leo Siipola, puheenjohtaja

Konsulttialan Ylemmät Toimihenkilöt ry

Pekka Makkonen, puheenjohtaja, pekka.makkonen(a)elomatic.com

Nesteen Ylemmät Toimihenkilöt ry

Timo Nyman, puheenjohtaja, timo.nyman(a)nesteoil.com

Pöyryn Ylemmät Toimihenkilöt ry

Piri Harju, puheenjohtaja, piri.harju(a)poyry.com

Neste Jacobsin Ylemmät Toimihenkilöt ry

Anna-Maija Laitinen, puheenjohtaja, anna-maija.laitinen(a)nestejacobs.com

SWECOn Ylemmät Toimihenkilöt SWYT ry

Tapio Nurmi, puheenjohtaja, tapio.nurmi(a)sweco.fi

Päivitetty: 12.01.2015