Yritysyhdistystoiminta

YTN Yritysyhdistykset ovat osa ylempien toimihenkilöiden edunvalvontaa. Yritysyhdistys voi toimia yksikkö-, yritys- tai konsernitasolla. Yritysyhdistysten tavoitteena on ylempien toimihenkilöiden paikallisen edunvalvonnan tehostaminen. Yritysyhdistykset ovat itsenäisiä organisaatioita, joiden toiminnasta päättää niiden jäsenistö.

Yritysyhdistys ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN tekevät yhteistyösopimuksen, jossa määritetään yritysyhdistyksen ja YTN:n välinen yhteistoiminta.

Miksi yritysyhdistys kannattaa perustaa?

Yritysyhdistyksen perustamisen tarve lähtee sen tulevista jäsenistä. Yhdistys mahdollistaa nopean viestinnän jäsenistölle esim. yt-tilanteessa. Edunvalvonnan lisäksi yhdistys voi toimia myös ylempien toimihenkilöiden kohtauspaikkana. Toiminnan suuntaviivat määrittelee yhdistyksen hallitus ja vuosikokous, ja toiminta voi vastata juuri sen hetkistä tarvetta, onpa tarve sitten edunvalvonnalle, yhteisten näkemysten kokoamiselle tai vaikkapa yhteisöllisyydelle.

Yritysyhdistyksen toiminta

Yhdistys voi toimia työpaikalla monella eri tavalla. Yleisimpiä toimintatapoja ovat luottamusmiehen ja muiden valittujen edustajien tukeminen, tiedotustoiminta ja jäsentilaisuuksien järjestäminen. Yritysyhdistys voi toimia tärkeänä linkkinä YTN:n ja ylemmän toimihenkilön välillä.

Kun yhdistys rekrytoi riveihinsä yrityksen uuden ylemmän toimihenkilön, kannattaa samalla huolehtia siitä, että henkilö päivittää työpaikka- ja yhteystietonsa oman liittonsa jäsenrekisteriin. Yritysyhdistys voi toimia myös aktiivisesti järjestäytymisasteen nostamisessa hankkimalla uusia jäseniä YTN-liittoihin.

Yritysyhdistyksen perustaminen

Yritysyhdistyksen perustaminen on helppoa. Yhdistyksen perustamiskokouksessa tulee olla paikalla kolme henkilöä ja siellä tulee laatia ja allekirjoittaa alla olevat malliasiakirjat, joita voi muokata jokaisen yhdistyksen tarpeen mukaan. Tarvittaessa YTN avustaa yhdistyksen perustamisessa.

Yritysyhdistyksen mallisäännöt 1 kokous
Yritysyhdistyksen mallisäännöt 2 kokousta
Perustamiskirja
Asialista

YTN tukee yhdistyksiä rahallisesti, lue lisää täältä.

Ennen yhdistyksen perustamista kannattaa olla yhteydessä YTN:n asiamiehiin käytännön asioiden ja yhteistyökuvioiden selvittämiseksi.

Lataa YTN YRY-opas tästä.

Muistathan päivittää yhteystietosi YTN:n yritysyhdistysrekisteriin.

Päivitetty: 11.05.2017