YTN Rakennusala

 

Rakennusalalla työskentelee ylempien toimihenkilöiden tehtävissä noin 2 800 henkilöä (EK:n palkkatilastokatsaus). Heistä noin 1 450 toimii talon- ja maanrakennuksessa, 950 rakennustuoteteollisuudessa ja 400 talotekniikassa. Lue lisää


¨

Rakennusalan parhaita palkittiin FinnBuild -messuilla

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen valitsi Rakentamisen laatuteko 2016 -palkinnon voittajiksi Aren putkiasentajaryhmän sekä YIT:n vastaavan mestarin  Aki Ahremaan.

Kummankin palkinnon arvo on 1000 euroa ja ministeri Tiilikainen jakoi ne FinnBuild Awards Partyssa.  

Rakennusteollisuus RT ry:n Rakentamisen laatuteko -kilpailu oli tarkoitettu korjaus- ja uudisrakennustyömailla tai rakennustuotteita valmistavissa tehtaissa toimiville työntekijöille, työryhmille, työnjohtajille, projektipäälliköille tai valvojille. Heidän laatutekonsa voivat liittyä menetelmiin, työtapoihin, oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen.

Kampanja: Työtapaturmat minimiin 2020 mennessä

Rakennusteollisuuden yhteisenä tavoitteena on, että kaikilla toimialoilla työtapaturmat saadaan minimiin vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on, että tapaturmat vähenevät 30 prosentilla joka vuosi. 

YTN:n rakennusalan taustaryhmä suosittelee osallistumista työturvallisuuskampanjaan.


Rakennusalan ylempien toimihenkilöiden työsuhdeopas

Korvataanko sinun ylityösi lain mukaan?
Myös rakennusalan ylempien toimihenkilöiden työaikaa säätelee työaikalaki. Ylityökorvaukset on pakottavasti säädetty työaikalaissa. Jos ylityöt korvataan vapaana, myös vapaa tulee antaa korotusosineen.

Nämä ja monta muuta faktaa tuodaan esiin työsuhdeoppaassa rakennusalan ylemmille toimihenkilöille. Oppaan on julkaissut Ylemmät Toimihenkilöt YTN yhdessä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIAn kanssa. Lue lisää

Päivitetty: 24.10.2016

Ajankohtaista

Ei ajankohtaisia uutisia tällä hetkellä.


Ajankohtaisten arkisto