Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

30.03.2010 Neuvottelut jatkuvat, tavoitteena työehtosopimus

Jäsentiedote 30.3.2010

YTN elintarvikealan neuvottelijat jatkavat sitkeästi neuvotteluja Elintarviketeollisuusliiton kanssa. Palkkapöytäkirja umpeutuu huomenna keskiviikkona 31.3.2010, ja huomiselle on sovittu seuraava neuvotteluaika.

Työnantaja ei ole tuonut pöytään avausta työehtosopimukselle, vaan suostunut neuvottelemaan vain palkkapöytäkirjasta ja sitoutumaan suositukseen luottamusmiehen asemasta. Ylempien neuvottelijoilla on tavoitteena jäsenistön toiveen mukaisesti sitova työehtosopimus.

Kemian alalla yhtenevä tavoite ja työtaistelutoimet aloitettu

Kemian alan ylemmiltä toimihenkilöiltä puuttuu myös sitova työehtosopimus. Myös kemian alan työnantajaliitto on suhtautunut penseästi työehtosopimusneuvotteluihin. YTN:n ja työnantajaa edustavan Kemianteollisuus KT ry:n neuvottelijat ovat eilen 29.3. jatkaneet kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden työriidan sovittelua sovittelija Heikki Pohjan johdolla.

Alalla on maaliskuun aikana oltu pistelakoissa 20 suurimmassa kemian yrityksessä. YTN on antanut lakkovaroituksen. 1.4. kemian alan ylemmät marssivat ulos työpaikoiltaan klo 12, ja totaalilakko alkaa pääsiäisen jälkeen 6.4.

Ylemmät tekevät vain omat työnsä

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry uhkaa lakolla 7.-9.4. ja Toimihenkilöunioni siitä seuraavalla viikolla. Ylempien tulee muistaa, että keskusjärjestöjen (Akava-STTK-SAK) tekemän sopimuksen mukaan laillisen työtaistelun ollessa käynnissä, muut henkilöstöryhmät tekevät vain omat työtehtävänsä.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

20.06.2018 YTN-data 2017 - elintarvikealan keskeisiä tutkimustuloksia

YTN-data 2017 -aineiston valossa liittojen työmarkkinatutkimuksiin syksyllä 2017 elintarvikealalta vastanneiden mediaani ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto