Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

15.04.2010 Kevättä ovat leimanneet työtaistelutoimet

Jäsentiedote 15.4.2010

Ylemmät toimihenkilöt olivat 7.-9.4. ylityö- ja vapaa-aikaan kohdistuvassa matkustuskiellossa, jota noudatettiin hyvin. Työnantajaliitto on edelleenkin jääräpäinen, eivätkä TES-neuvottelut ole YTN:n neuvottelijoiden yhteydenotoista huolimatta tällä viikolla käynnistyneet.

SEL:n työtaistelu-uhka 21.4.-23.4.2010

SEL uhkaa laajemmalla työtaistelulla elintarvikealaa. Työtaistelu koskee 57 tuotantoyksikköä ja yhteensä 9300 työntekijää. YTN:n ohjeet työtaistelun ajalta ovat entiset:

  • Tee oman toimenkuvasi mukaisia töitä eli pitäydy omissa töissä.
  • Älä tee lakon alaisia töitä.

Ylemmät toimihenkilöt eivät ole velvollisia tekemään SEL:n jäsenten toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä, vaikka monilla työpaikoilla työnantaja on vaatinut heitä tekemään lakonalaista työtä.

Mitä ETL:n julistama työsulku tarkoittaa?

Työsulku on työnantajaliiton työtaistelutoimenpide. ETL on julistanut SEL:in jäseniä koskevan työsulun26.-28.4.2010, jonka piirissä on 235 työpaikkaa ja yhteensä noin 18 000 SEL:n jäsentä. Työsulku ei siis koske YTN:n jäseniä olivatpa he töissä ylempinä toimihenkilöinä, toimihenkilöinä tai työntekijäasemassa. Kaikki YTN-liittojen jäsenet ilmoittautuvat sulun aikana normaalisti töihin ja ovat oikeutettuja saamaan normaalin palkkansa.

TU:n lakonuhka peruuntui

Toimihenkilöunioni TU sai neuvoteltua ETL:n kanssa sopimuksen, joten heidän työtaistelunsa peruttiin.

Kemian alan ylemmät saivat työehtosopimuksen

Sopimus vaati sarjan pistelakkoja keskeisiin yrityksiin ennen kuin työnantajaliitto taipui neuvottelupöytään ja neuvottelemaan.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

20.06.2018 YTN-data 2017 - elintarvikealan keskeisiä tutkimustuloksia

YTN-data 2017 -aineiston valossa liittojen työmarkkinatutkimuksiin syksyllä 2017 elintarvikealalta vastanneiden mediaani ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto