Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

15.04.2010 Kevättä ovat leimanneet työtaistelutoimet

Jäsentiedote 15.4.2010

Ylemmät toimihenkilöt olivat 7.-9.4. ylityö- ja vapaa-aikaan kohdistuvassa matkustuskiellossa, jota noudatettiin hyvin. Työnantajaliitto on edelleenkin jääräpäinen, eivätkä TES-neuvottelut ole YTN:n neuvottelijoiden yhteydenotoista huolimatta tällä viikolla käynnistyneet.

SEL:n työtaistelu-uhka 21.4.-23.4.2010

SEL uhkaa laajemmalla työtaistelulla elintarvikealaa. Työtaistelu koskee 57 tuotantoyksikköä ja yhteensä 9300 työntekijää. YTN:n ohjeet työtaistelun ajalta ovat entiset:

  • Tee oman toimenkuvasi mukaisia töitä eli pitäydy omissa töissä.
  • Älä tee lakon alaisia töitä.

Ylemmät toimihenkilöt eivät ole velvollisia tekemään SEL:n jäsenten toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä, vaikka monilla työpaikoilla työnantaja on vaatinut heitä tekemään lakonalaista työtä.

Mitä ETL:n julistama työsulku tarkoittaa?

Työsulku on työnantajaliiton työtaistelutoimenpide. ETL on julistanut SEL:in jäseniä koskevan työsulun26.-28.4.2010, jonka piirissä on 235 työpaikkaa ja yhteensä noin 18 000 SEL:n jäsentä. Työsulku ei siis koske YTN:n jäseniä olivatpa he töissä ylempinä toimihenkilöinä, toimihenkilöinä tai työntekijäasemassa. Kaikki YTN-liittojen jäsenet ilmoittautuvat sulun aikana normaalisti töihin ja ovat oikeutettuja saamaan normaalin palkkansa.

TU:n lakonuhka peruuntui

Toimihenkilöunioni TU sai neuvoteltua ETL:n kanssa sopimuksen, joten heidän työtaistelunsa peruttiin.

Kemian alan ylemmät saivat työehtosopimuksen

Sopimus vaati sarjan pistelakkoja keskeisiin yrityksiin ennen kuin työnantajaliitto taipui neuvottelupöytään ja neuvottelemaan.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

Ei ajankohtaisia uutisia tällä hetkellä.


Ajankohtaisten arkisto