Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

05.12.2017 Arkkitehtisuunnittelualan työehtosopimusneuvotteluissa neuvottelutulos


Arkkitehteja edustava Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä työnantajia edustava Palvelualan työnantajat PALTA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ovat saavuttaneet tänään 5.12.2017 neuvottelutuloksen arkkitehtisuunnittelualan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Neuvottelutulos on kolmivuotinen, ja se sisältää option vuodesta 2020. Neuvottelutulos noudattaa kustannusvaikutuksiltaan teollisuusliittojen aiemmin solmittuja sopimuksia. Palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosentilla liittojen sopimalla tavalla. Neuvottelutulos sisältää myös joitakin työehtoihin liittyviä tekstimuutoksia.

YTN:n sekä Paltan ja ATL:n nykyinen työehtosopimus päättyi 31.10.2017.

Tiedotamme tarkemmin neuvottelutuloksen sisällöstä torstaina 7.12. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä sopijaosapuolten hallintojen hyväksyntää. YTN:n toimielimet kokoontuvat tällä ja ensi viikolla.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

08.06.2018 Tuula Aaltola aloitti suunnittelualan vastaavana asiamiehenä

Tuula Aaltola aloitti toukokuun lopussa YTN:n suunnittelu- ja konsulttialan vastaavana asiamiehenä ja pääneuvottelijana. ... Lue lisää

06.06.2018 Suunnittelualan asiantuntijat ovat palkkakuopassa

Vuoden 2017 YTN-datan mukaan ylempien toimihenkilöiden mediaanipalkka suunnittelualalla oli 3 750 euroa kuukaudessa. Asi ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto