Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

12.09.2017 YTN:n kolmen alan kiertue käynnistyi Hämeenlinnasta

Teknologiateollisuus ry:n kanssa neuvottelevat YTN:n kolme alaa ovat päässeet hyvään alkuun neuvotteluissa uudesta työehtosopimuksesta.

Teknologiateollisuus, suunnittelu- ja konsultointiala sekä tietotekniikan palveluala aloittivat noin 30 tilaisuuden yhteisen kenttäkierroksensa tänään Hämeenlinnasta. Luonnollisesti yleisön suurin mielenkiinto kohdistui käynnistyneisiin tes-neuvotteluihin.

Paikalla oli kaksi neuvottelijaa, teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies Hannu Takala ja puheenjohtaja Jyrki Kopperi Tietoalan toimihenkilöistä, jolla on oma työehtosopimus neuvoteltavanaan. Miesten mielestä neuvottelut ovat käynnistyneet odotetusti.

Pöydällä on YTN.n yhteisiä ja alakohtaisia tavoitteita. Julkilausuttu palkkatavoite on tässä vaiheessa ostovoiman turvaaminen. Pöydällä on muitakin asioita, kuten työaikaan liittyviä kysymyksiä.

¬-Luonnollisesti koordinaatio YTN:n eri alojen välillä pelaa. Tärkeää on myös yhteistyö eri henkilöstöryhmien välillä, Takala sanoi.

Taloudessa näkyy valoa

Talouden eri mittareiden mukaan tulevaisuudennäkymät ovat pitkästä aikaa hyvät. Teollisuuden ja kuluttajien luottamusta mittaavat indikaattorit osoittavat ylöspäin, talousennusteita rukataan ylöspäin, työttömyys on laskenut jo jonkin aikaa.

Yleisöä kiinnosti tietää, miten Suomen talouden näkymät poikkeavat tärkeimpien kilpailijamaiden vastaavista. Takalan ja Kopperin mukaan Suomen kilpailukyky on kiistatta parantunut suhteessa esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan.

Takalan mukaan Suomi on kuronut kiinni väitettyä kilpailukykyeroa useilla peräkkäisillä maltillisilla työmarkkinakierroksilla. Sen hintana on ollut palkansaajien ostovoiman kääntyminen miinukselle, jota on talouden parantuessa syytä korjata.

Hämeenlinnasta käynnistynyt YTN:n kolmen alan yhteinen kiertue jatkuu ensi viikolla Jyväskylässä. Tilaisuuksia on eri puolilla Suomea aina syyskuun loppuun saakka.

    
Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

15.11.2017 Uusi työehtosopimus on allekirjoitettu

Ylempien toimihenkilöiden teknologiateollisuuden uusi työehtosopimus vuosille 2018-2020 allekirjoitettiin tänään Etelära ... Lue lisää

15.11.2017 Uusi Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden TES

Uusi TES löytyy tästä: Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöisen työehtosopimus 2017-2020.pdf  ... Lue lisää

06.11.2017 YTN hyväksyi työehtosopimukset kolmelle alalle

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n hallitus hyväksyi neuvottelutulokset uudeksi työehtosopimukseksi teknologiateollisuuteen, su ... Lue lisää

26.09.2017 Kone vähentää globaalisti tuhat työpaikkaa

Suomalainen hissejä ja liukuportaita valmistava Kone ilmoittaa vähentävänsä maailmanlaajuisesti noin tuhat työpaikkaa se ... Lue lisää

12.09.2017 YTN:n kolmen alan kiertue käynnistyi Hämeenlinnasta

Teknologiateollisuus ry:n kanssa neuvottelevat YTN:n kolme alaa ovat päässeet hyvään alkuun neuvotteluissa uudesta työeh ... Lue lisää

17.08.2017 Teknon kolmella alalla yhteinen kenttäkierros

Teknologiateollisuus ry:n kanssa neuvottelevat YTN:n kolme alaa - teknologiateollisuus, suunnittelu- ja konsulttiala sek ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto