Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

13.02.2017 Hyvinvoinnin parantaminen kannattaa taloudellisesti

Noin sata teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilöä kävi läpi työhyvinvoinnin tärkeyttä ja tulevaa työehtosopimuskierrosta koulutusseminaarissa Vantaalla perjantaina.

Teknologiateollisuuden projektipäällikkö Kirsi Mäkelä esitteli Työkaari kantaa -hankketta. Työntekijä- ja työnantajapuolen yhteinen ohjelma pyrkii parantamaan työntekijöiden hyvinvointia ja pidentämään heidän työuraansa.

Hanke tarjoaa työhyvinvoinnin parantamisen keinoiksi muun muassa Yksilötutka-työhyvinvointikyselyä, Pomotsekkiä ja työkaarikeskustelua. Keinojen avulla voidaan ehkäistä mahdollisia ongelmia ja ylläpitää työkykyä.

Työhyvinvointia voidaan mitata monella mittarilla, kuten työntekijöiden tyytyväisyydellä, sairauspoissaolojen määrällä ja työn laadulla. Hyvinvointi on tärkeää paitsi työntekijän myös työnantajan kannalta.

- Yksi hyvinvointiin sijoitettu euro tuo kuusi euroa takaisin, Mäkelä sanoi.

Hyvinvointiin antoi omia oppejaan myös muusikko Kikka Laitinen. Hän korosti itseensä luottamisen, unelmien toteuttamisen ja toisten palkitsemisen tärkeyttä sekä varoitti antautumasta kateudelle.

- Muistakaa syödä, nukkua, liikkua, iloita ja rakastaa, Laitinen evästi.

Palkat kasvuun

Ajankohtaista työmarkkinatilannetta läpi käynyt YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa vaati, että palkat saadaan kasvuun syksyllä alkavalla työehtosopimuskierroksella.

Mittarit kertovat talouskasvun alkaneen, mutta palkkojen ostovoiman ennustetaan heikkenevän keskimäärin vajaan prosentin tänä ja ensi vuonna. Vertailu paljastaa, että suomalainen työvoima on jo nyt kohtuullisen hintaista.

- Yksikkötyökustannus on Suomessa alentunut suhteessa muihin maihin, Oksa sanoo.

Syksyllä alkavalla neuvottelukierroksella YTN tavoittelee muun muassa kilpailukykysopimusten heikennysten poistamista ja selkeitä palkankorotuksia.

Vienti edellä

YTN:n varapuheenjohtaja, Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo kävi läpi YTN:n muita tavoitteita. Neuvottelujärjestö on mukana rakentamassa vientivetoista palkanmuodostusmallia, jossa vientiliitot määrittävät sopivat raamit kaikkien alojen palkankorotuksille. Salon mukaan vielä ei voi sanoa, mikä on harjoituksen lopputulos.

Parhaillaan uudistettavaan työaikalakiin YTN vaatii, että kaikki tehdyt työtunnit pitää lukea työntekijän hyväksi riippumatta siitä, missä ja milloin ne tehdään.


Paikallisesta sopimisesta järjestö haluaa varmistaa, että sopiminen tarkoittaa aitoa sopimista. Työantajaliitot eivät saa määrittää paikallisia sopimuksia, ja sopimisen kariutumista varten on aina oltava riittävä perälauta.

- Suomen yrittäjillä on ollut yksi tavoite paikalliselle sopimiselle: pitäisi pystyä sopimaan nykyistä alemmista palkoista, Salo kritisoi.

Perälautaa on kilpailukykysopimusten yhteydessä käytetty noin neljässä prosentissa sovittaessa 24 tunnin työajan pidennyksestä teknologiateollisuuden alan yrityksistä, kertoi Insinööriliiton tutkimuspäällikkö Aila Tähtitanner.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

13.02.2017 Hyvinvoinnin parantaminen kannattaa taloudellisesti

Noin sata teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilöä kävi läpi työhyvinvoinnin tärkeyttä ja tule ... Lue lisää

09.02.2017 Pomotsekki - uusi työkalu työhyvinvoinnin kehittämiseen

Teknologiateollisuuden työnantajat ja henkilöstöryhmät satsaavat yhdessä työhyvinvoinnin parantamiseen. Järjestöt ovat k ... Lue lisää

17.11.2016 Työajan 24 tunnin pidennys puhuttaa kenttäkierroksella

Kilpailukykysopimuksen soveltamiseen liittyvä 24 tunnin työajan pidennys aiheutti eniten kysymyksiä YTN:n kolmen alan yh ... Lue lisää

10.10.2016 Kolmen alan yhteinen seminaari onnistui

Teknologiateollisuuden kolmen sopimusalan luottamushenkilöiden koulutusseminaari keräsi m/s Mariellalle kahden vuorokaud ... Lue lisää

04.10.2016 Teknologiateollisuus ry:n ja YTN:n yhteisten tiedotustilaisuuksien esitysaineisto

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n yhteisten tiedotustilaisuuksien esitysaineistoAineiston löyd ... Lue lisää

12.09.2016 Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus 2016-2017

Teknologiateollisuuden ylempien_tes_2016-2017  tulee voimaan 1.11.2016 alkaen. ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto