Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

10.12.2010 TES-neuvottelut pattitilanteessa

Jäsentiedote 10.12.2010

YTN ja ETL tapasivat jälleen perjantaina 10.12., mutta työehtosopimusneuvotteluissa ei päästy eteenpäin. YTN:n tavoitteena on ollut kokonaisratkaisu, jossa palkkojen lisäksi olisi sovittu myös ylitöiden ja vapaa-ajalla tapahtuvan matkustamisen korvaamisesta sekä parannettu henkilöstöedustajien toimintaedellytyksiä alan yrityksissä. Työnantajapuoli taas on halunnut keskustella yksinomaan palkoista, ei muista ylemmille toimihenkilöille tärkeistä kysymyksistä.

"Jäämme mieluummin sopimuksettomaan tilaan kuin teemme huonon sopimuksen", sanoo YTN:n pääneuvottelija Anneli Nieminen. "Tavoitteenamme on edelleen työehtosopimuksen saaminen elintarvikealalle. Koska tätä tavoitetta ei ole neuvotteluteitse saatu edistettyä, on pohdittava uusia keinoja tavoitteeseen pääsemiseksi." Elintarvikealan taustaryhmä esittääkin ensi viikolla kokoontuvalle YTN:n hallitukselle ETL:n tarjouksen hylkäämistä.

Elintarvikealan neuvotteluja on käyty läpi syksyn ilman tulosta. Neuvotteluasetelmaa ovat hankaloittaneet työnantajapuolen poukkoilevat näkemykset siitä, millaisen sopimuksen he haluaisivat YTN:n kanssa tehdä. "Meidän näkökulmastamme vaikuttaa siltä, että työnantajaliitolla on käytössään jonkinlainen hidastelutaktiikka. Asioista ei voida sopia, kun ei niistä päästä edes kunnolla keskustelemaan", summaa Nieminen.

YTN:n neuvottelijat pitävät kentän mielipidettä tärkeänä. "Jäsenistö työpaikoilla ratkaisee, millaisiin toimiin se on valmis etujensa ajamiseksi. Nyt tarvitaan aktiivisuutta niin yritysyhdistyksiltä kuin yksittäisiltä jäseniltäkin!"Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

20.06.2018 YTN-data 2017 - elintarvikealan keskeisiä tutkimustuloksia

YTN-data 2017 -aineiston valossa liittojen työmarkkinatutkimuksiin syksyllä 2017 elintarvikealalta vastanneiden mediaani ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto