Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

15.02.2016 Teknon luotoilla tiukka seminaari

Noin sata YTN-teknologiateollisuuden luottamushenkilöä saivat tuhdin paketin ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta ja luottamustehtävässä toimimisen arjesta viikon vaihteen koulutusseminaarissa.

Vuoden ensimmäinen luottamushenkilöiden seminaari järjestettiin perinteiseen tapaan kaksipäiväisenä laivalla. Ohjelma oli selkeästi kaksijakoinen: Ensimmäisenä päivänä keskustelu pyöri ajankohtaisten asioiden ympärillä, kun taas toinen päivä oli pyhitetty luottamusmiehille.

Teknologiateollisuus ry:n ryhmäpäällikkö Jarkko Ruohoniemi kävi virittämässä joukon tunnelmaan muutamalla aiheiltaan jo tutuksi tulleella kalvolla. Lienevätkö kulisseissa etenevät neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta vai kevään tulo syynä, mutta tällä kertaa seminaariyleisölle esiintyi poikkeuksellisen hyväntuulinen ja huumoria viljelevä "vihollisen" päällikkö.

Valmistautukaa kaikkeen mahdolliseen

YTN:n varapuheenjohtaja Pertti Porokari ja YTN:n uusi neuvottelupäällikkö Petteri Oksa tulivat paikalle Majvikista UK-hankkeen ohjausryhmän palaverista. Porokari kertoi lyhyesti, että uusi keskusjärjestö -hanke oli kahden päivän neuvottelujen jälkeen mennyt aimo askeleen eteenpäin.

Porokari kävi hieman pidemmän kaavan mukaan läpi moneen kertaan katkenneita yhteiskuntasopimusneuvotteluja. Meneillään on viides yritys saada maahan aikaan laajempi, hallituksen pakkolakeja korvaava työmarkkinaratkaisu.

Porokarin viesti kuulijoille oli selkeä; edelleen on syytä valmistautua kaikkeen ja ennen muuta neuvotteluihin, sillä joka tapauksessa työehtosopimus on katkolla ensi syksynä.

YTN:llä on oma liivijenginsä.

Seminaariosuuden jälkeen uusi ja vanha taustaryhmä pitivät yhteisen kokouksen. Lyhyessä ja napakassa kokouksessa uusi taustaryhmä järjestäytyi valiten puheenjohtajakseen Ralf Holmlundin Wärtsilä Finlandista.

Työehtosopimus läpi juurta jaksain

Lauantai oli luottamushenkilöiden päivä. Taustaryhmän uusi puheenjohtaja Holmlund ja virkaveli parin vuoden takaa, Raimo Sillanpää ABB:ltä, kertoivat omia kokemuksiaan luottamusmiehenä toimimisesta ja yhteistoiminnasta omissa yrityksistään. Holmlundin asema on poikkeuksellinen, sillä hän toimii Wärtsilässä sekä ylempien toimihenkilöiden että toimihenkilöiden luottamusmiehenä.

Vastuullinen asiamies Hannu Takala onnitteli vastavalittua puheenjohtajaa, Ralf Holmlundia.

Seminaarin päätteeksi luottamusmiehet kävivät alan toimijoiden kanssa pienryhmissä läpi voimassa olevaa työehtosopimusta lyhyinä asiakokonaisuuksina. Vaikka osallistujat eivät ehtineet käydä jokaisella kahdellatoista rastilla, asiat tulivat tulosten esittelyn kautta kaikille kuulluksi.

Metodi osoitti käytännössä toimivuutensa. Osalle porukasta asiat oli hyvin tuttuja, mutta pienryhmä oli hyvä tapa kuulla toisten yritysten toimintatapoja.

Yhteenvetona voi tehdä johtopäätöksen, että globaalissa ja monen toimipisteen yrityksessä monet asiat kulkevat hieman eri tavalla kuin pienessä, noin sadan hengen yrityksessä. Ja sekin kävi selväksi, että monessa työehtosopimuksen kirjauksessa on vielä paljon kehittämistä.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

13.02.2017 Hyvinvoinnin parantaminen kannattaa taloudellisesti

Noin sata teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilöä kävi läpi työhyvinvoinnin tärkeyttä ja tule ... Lue lisää

09.02.2017 Pomotsekki - uusi työkalu työhyvinvoinnin kehittämiseen

Teknologiateollisuuden työnantajat ja henkilöstöryhmät satsaavat yhdessä työhyvinvoinnin parantamiseen. Järjestöt ovat k ... Lue lisää

17.11.2016 Työajan 24 tunnin pidennys puhuttaa kenttäkierroksella

Kilpailukykysopimuksen soveltamiseen liittyvä 24 tunnin työajan pidennys aiheutti eniten kysymyksiä YTN:n kolmen alan yh ... Lue lisää

10.10.2016 Kolmen alan yhteinen seminaari onnistui

Teknologiateollisuuden kolmen sopimusalan luottamushenkilöiden koulutusseminaari keräsi m/s Mariellalle kahden vuorokaud ... Lue lisää

04.10.2016 Teknologiateollisuus ry:n ja YTN:n yhteisten tiedotustilaisuuksien esitysaineisto

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n yhteisten tiedotustilaisuuksien esitysaineistoAineiston löyd ... Lue lisää

12.09.2016 Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus 2016-2017

Teknologiateollisuuden ylempien_tes_2016-2017  tulee voimaan 1.11.2016 alkaen. ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto