Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

09.06.2015 Teknologiateollisuuden työhyvinvointihanke laajenee uusille aloille


Teknologiateollisuuden työnantaja- ja työntekijäliittojen yhteinen Hyvä työ - Pidempi työura -työhyvinvointihanke jatkuu Työturvallisuuskeskuksen vetämänä.

Jatkossa hankkeen työhyvinvoinnin asiantuntijoiden kehittämät työkalut ja toimintamallit ovat kaikkien yritysten hyödynnettävissä toimialasta riippumatta.

- Teknologiateollisuuden hanke on nyt päättynyt, mutta yritykset voivat rekisteröityä käyttämään työkaluja hankkeen vanhassa osoitteessa tyohyvinvointi.info. Jossain vaiheessa toimintamallit integroidaan osaksi Työturvallisuuskeskuksen palveluja ja verkkosivuja, kertoo kehittämispäällikkö Ville Saarikoski Työturvallisuuskeskuksesta.

Vuonna 2011 alkanut Hyvä työ - Pidempi työura -työhyvinvointihankkeen tavoitteena on ollut edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä teknologiateollisuuden yrityksissä. Mukana on ollut noin sata yritystä.

Osallistuminen on ollut yrityksille maksutonta. Työturvallisuuskeskus ei ole tehnyt vielä päätöksiä asiasta.

- Hinta ei varmasti tule olemaan este palveluiden hyödyntämiselle, Saarikoski vakuuttaa.

Työhyvinvointi kehittynyt kaikissa henkilöstöryhmissä

Työhyvinvointihanke on tuottanut hyviä tuloksia mukana olleilla työpaikoilla. Se on parantanut erityisesti alle 35-vuotiaiden ja yli 54-vuotiaiden työntekijöiden työhyvinvointia ja työssä viihtymistä.

Tulokset osoittavat, että koko aineistossa työhyvinvoinnin osa-alueista kehittyivät parhaiten asenteet ja motivaatio. Merkittävää parannusta tapahtui osaamisen, asenteiden ja työn alueella, kuten myös työkyvyssä ja työhyvinvoinnissa. Myös luottamus työantajaa kohtaan on parantunut.

Henkilöstöryhmistä tilanne on parantunut erityisesti työntekijöillä, mutta myös toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden työhyvinvointi on edistynyt. Yhtenä syynä on se, että työntekijöiden lähtötaso on ollut muihin henkilöstöryhmiin verrattuna alempi.

- Hankkeen tarjoamien apuvälineiden avulla organisaatio voi kehittää omaa olemassa olevaa työhyvinvoinnin malliaan tai sitten korvata kokonaan käytössä oleva mallinsa tällä, jolloin voi hyödyntää tutkittua vertailutietoa, sanoo Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n työsuojeluryhmän vetäjä Sirkku Pohja.

- Työhyvinvoinnin kehittäminen on aivan keskeisessä roolissa, kun mietitään kestävää ja hyvää työuraa sekä organisaatioiden tuloksellisuutta. Kun työntekijät ja työnantaja kehittävät hyvinvointia pitkäjänteisesti, syntyy siitä työpaikalle kehittämisen ja vuoropuhelun kulttuuri, Pohja jatkaa.

Mukana hankkeessa ovat olleet Teknologiateollisuus, Metallityöväen Liitto, Ammattiliitto Pro, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Insinööriliitto.


Ajankohtaisten arkisto

Ajankohtaista

15.10.2018 KUTSU: Yritysyhdistyspäivä 9.11.2018, Helsinki

Vaikuta, verkostoidu ja voita!Onko yritysyhdistyksenne toiminta kunnossa vai kesäterässä? Voisiko jäsenten osallistami ... Lue lisää

10.10.2018 Nyt puhutaan palkoista - Työpaikkakohtaiset tilaisuudet eri puolilla Suomea

Suunnittelualan asiantuntijat ovat palkkakuopassa. Palkat laahaavat 500 euroa kuukaudessa alempana kuin muilla ylemmillä ... Lue lisää

10.10.2018 KUTSU: Kaupan alan aktiivien seminaari 2.11.: kuinka neuvotellaan rakentavasti?

Päivän aikana käsittelemme ajankohtaista tilannetta kaupan alan talokohtaisten neuvottelujen osalta ja parannamme neuvot ... Lue lisää

09.10.2018 Tervetuloa YTN Rakennusalan seminaarimatkalle Tallinnaan!

Tule verkostoitumaan rakennusteollisuudessa työskentelevien ylempien toimihenkilöiden kanssa ja kuulemaan alan tuoreimma ... Lue lisää

04.10.2018 Artikkeli: Irtisanomisten helpottaminen loisi monta sudenkuoppaa

"Työllistymisen nostamiseksi löytyy muita keinoja"Henkilösyistä johtuvien irtisanomisten helpottaminen ei lisää korkeast ... Lue lisää

01.10.2018 Poliittiset mielenilmaukset 3.10.2018

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä työpaikoilla 3.10.2018 poliittisen mielenilmauksen vastustaakseen ma ... Lue lisää

Ajankohtaisten arkisto
< Lokakuu 2018 >
MTKTPLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
Vie omaan kalenteriisi (esim. Outlook)